gracias por seguir mi blog

lunes, 17 de agosto de 2009

mousse de choco y queso




esta tarta se la hice el sabado para una amiga ,Ana que era su cumple.

la tome del blog http://cachiodoce.blogspot.com/ el cual os recomiendo ,porque tiene cositas muy ricas.

la tarta fue un exito,gracias por enseñarmela.


Base de biscoito
2 ovos
2 culleradas de azucre
2 culleradas de fariña


Mousse de chocolate
250 ml de nata
2 ovos
4 culleradas de azucre
3 follas de xelatina
Un dedo de leite (medindo nun vaso de nocilla)
200 grs de chocolate con leite nestle postres


Mousse de mascarpone
250 grs de mascarpone
250 ml de nata
2 ovos (yo aqui solo utilice las claras montadas, no puse yemas)
6 culleradas de azucre
3 follas de xelatina .


Prequentar o forno a 180º.- Separar as xemas e as claras dos ovos- Bater as xemas con dúas culleradas de azucre ata que blanqueen (axudados das barillas dun batedor eléctrico é máis fácil)- Bater as claras a punto de neve forte- Mesturar as claras e as xemas con coidado (con movementos envolventes) con unha espátula de silicona- Incorporar a fariña en forma de chuvia, tamizándoa. Con coidado e con movementos envolventes.- Engraxar e enfariñar, ou cubrir o fondo con papel de fornear, un molde desmontable. Esta masa non extende ben, polo que debemos extendela axudándonos dunha espátula ou lingua, tamén damos uns golpiños contra algunha superficie para que quede mellor extendida por todo o fondo do molde.- Introducir no forno 10 minutos.- Deixar enfriar.


Da mousse de chocolate:
- Bater a nata con dúas culleradas de azucre ou unha, depende gustos doces.- Bater as claras con dúas culleradas de azucre.- Poñer a xelatina a remollar en auga fría durante 5 minutos.
- Derreter o chocolate no micro, con coidado de que non se queime, mirándoo e remexéndoo cada 20 segundos.- Quentar o leite no micro (non ten que ferver).- Escorrer a xelatina da auga e incorporala ó leite quente, incorporalo ben e integralo co chocolate. Neste paso tamén se poden integrar neste conxunto as xemas dos ovos.- Mesturar as claras, a nata, e a mestura do chocolate. Amodo e con movementos envolventes.- Introducir no molde no que está a base de biscoito e meter na neveira até que estea lista a outra mousse. .


Da mousse de mascarpone:
- Bater a nata con dúas culleradas de azucre ou unha, depende gustos doces.- Bater as claras con dúas culleradas de azucre.- Bater as xemas con dúas (ou unha) culleradas de azucre até que blanqueen.- Poñer a remollar a xelatina.- Incorporar o mascarpone bater ben coas xemas.- Quentar o leite no micro (non ten que ferver).- Escorrer a xelatina da auga e incorporala ó leite quente, incorporalo ben e integralo coa mestura de mascarpone.- Mesturamos a nata as claras e a mestura de mascarpone. Integramos ben, con coidado e movementos envolventes.- Incoporamos ó molde, por encima da mousse de chocolate, con coidado.- Déixase na neveira de un día para outro.- Decórase a gusto, neste caso con cacao puro.
un saludiño.

No hay comentarios: